Menu

WKŁADKA WIOSENNA 
ZUPA Z MŁODYCH WARZYW ZE SZPARAGAMI                                       16 zł.
Bulion ze szparagami z tagliatelle warzywnym, szpinakiem,
rzodkiewką i pszenną grzanką.
SZPARAGI W SZYNCE PARMEŃSKIEJ                                                      29 zł.
Zapiekane szparagi w szynce parmeńskiej z serem gorgonzola, orzechami
włoskimi i ratatouille warzywnym.
SZPARAGI Z JAJKIEM W KOSZULCE                                                        27 zł.
Blanszowane szparagi w prosecco z jajkiem w koszulce , sosem holenderskim,
ziemią jadalną i sałatką ze świeżego ogórka z oliwą truflową i czarnuszką.
TAGLIATELLE ZE SZPARAGAMI I CHORIZO                                            31 zł.
Makaron tagliatelle z sokiem z pieczonego buraka, szparagami, kiełbasą chorizo,
oliwkami z aromatycznym sosem tymiankowym.
RISOTTO VERDE                                                                                         32 zł.
Kremowe risotto na białym winie ze szparagami, cukinią, zielonym groszkiem
i świeżymi ziołami.
FILET Z KURCZAKA ZAGRODOWEGO                                                     30 zł.
Grillowany filet z kurczaka zagrodowego marynowany w bazyliowym pesto
z zapiekaną cukinią, bakłażanem, pomidorem i mozzarellą na
sałatce ze świeżego ogórka, rukoli, rzodkiewki z sosem balsamico
ROSTBEF Z SEZONOWANEJ WOŁOWINY BLACK ANGUS                   49 zł.
Stek z sezonowanego rostbefu wołowego z blanszowanymi szparagami
z masłem ziołowym i frytkami stekowymi.
PIZZA ASPARAGI E UOVA                                                                          32 zł.
Sos śmietanowy, mozzarella, szparagi, jajko, cebula, szczypiorek

KARTA MENU 

PRZYSTAWKI

FOCACCIA [ VEG ]                                                                                                       11 zł.
Włoskie cienkie pieczywo z oliwą, rozmarynem i solą morską.
BRUSCHETTA W TRZECH SMAKACH                                                                       23 zł.
Pszenne grzanki z ratatouille warzywnym, bazyliowym pesto, szynką parmeńską
i pomidorkami cherry
CARPACCIO Z POLĘDWICY WOŁOWEJ                                                                   33 zł.
Cienkie plastry polędwicy wołowej z oliwą truflową, kaparami, rukolą,
płatkami sera Grana Padano i pszenną grzanką
CAPRESE                                                                                                                     19 zł.
Pomidory z mozzarellą, oliwkami, rukolą z pesto bazyliowym i paluszkami grissini
PLACKI ZIEMNIACZANE Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM                                               25 zł.
Placki ziemniaczane z łososiem wędzonym, kwaśną śmietaną, szczypiorkiem i rzodkiewką
KREWETKI BLACK TIGER                                                                                          32 zł.
Krewetki smażone z czosnkiem w maślano- ziołowej emulsji, rukola, pomidorki cherry,
paluszki grissini.
SAŁATKI

SAŁATA Z KARMELIZOWANYM KOZIM SEREM [ VEG ]                                          27 zł.
Karmelizowany kozi ser na kruchych sałatach, pestkami granatu,
truskawkami, rzodkiewką, świeżym ogórkiem z sosem balsamico, paluszki grissini
SAŁATKA Z GRILLOWANYM SEREM HALLOUMI [ VEG ]                                       27 zł.
Kruche sałaty z grillowanym serem halloumi, pomarańczą, pieczonym burakiem, pestkami dyni z sosem żurawinowym, paluszki grissini.
SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM                                                             28 zł.
Kruche sałaty z grillowanym kurczakiem, pomidorki cherry, ogórek, czerwona cebula,
czarne oliwki, suszone pomidory, sos czosnkowy, paluszki grissini.
SAŁATKA Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM                                                                        29 zł.
Kruche sałaty z łososiem wędzonym, ser lazur, korzenna gruszka, rukola, orzechy włoskie, pomidory cherry, winegret cytrynowy, paluszki grissini.

ZUPY
ZUPA Z MŁODYCH WARZYW ZE SZPARAGAMI.                                                      16 zł.
Bulion ze szparagami z tagliatelle warzywnym, szpinakiem,
rzodkiewką i pszenną grzanką.
KREM Z POMIDORÓW [ VEG ].                                                                                   14 zł
Krem z pomidorów z pesto i pszenną grzanką
KREM Z BURAKA                                                                                                        15 zł.
Krem z buraka z kozim serem, prażonymi płatkami migdałów i pszenną grzanką
TYLKO W WEEKEND
DOMOWY ROSÓŁ Z MAKARONEM                                                                           12 zł.
Rosół z domowym makaronem, marchewką, natką pietruszki.
DANIA GŁÓWNE

CZARNY BURGER CHORIZO                                                                                     31 zł.
Wołowy burger z chorizo, świeże warzywa, kozi ser, konfitura z czerwonej cebuli, frytki stekowe
FILET Z KURCZAKA ZAGRODOWEGO                                                                     30 zł.
Grillowany filet z kurczaka zagrodowego marynowany w bazyliowym pesto z zapiekaną cukinią, bakłażanem, pomidorem i mozzarellą na sałatce ze świeżego ogórka, rukoli, rzodkiewki z sosem balsamico
POLĘDWICA Z DORSZA PIECZONA W PERGAMINIE                                             41 zł.
Polędwica z dorsza pieczona w pergaminie, tagliatelle warzywne ze świeżymi ziołami
i masłem bazyliowym z sałatką ze świeżego ogórka z oliwa truflową i czarnuszką
KACZKA PIECZONA Z KONFITURĄ ŻURAWINOWĄ                                                42 zł.
Połowa kaczki pieczonej z konfiturą żurawinową, ravioli z jabłkiem pieczonym,
tymiankiem i cynamonem.
PIECZONY SANDACZ Z BOROWIKAMI                                                                     45 zł.
Filet z sandacza z borowikami na risotto z konfitowaną w soku pomarańczowym marchewka
ROSTBEF Z SEZONOWANEJ WOŁOWINY BLACK ANGUS                                    49 zł.
Stek z sezonowanego rostbefu wołowego z blanszowanymi szparagami
z masłem ziołowym i frytkami stekowymi.
PASTY
SPAGHETTI BOLOGNESE                                                                                          25 zł.
Sos bolognese, parmezan.
DOMOWE RAVIOLI                                                                                                      24 zł.
Pierożki nadziewane wołowiną, sos z pesto, parmezan.
PENNE RAZOWE Z KURCZAKIEM I ŚWIEŻYM SZPINAKIEM                                  29 zł.
Kurczak, szpinak, suszone pomidory, czosnek, pestki słonecznika,
sos tymiankowo-śmietanowy, parmezan.
GNOCCHI Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ                                                                           28 zł.
Kluseczki ziemniaczane, szynka parmeńska, czosnek, pomidorki cherry,
sos maślanym, parmezan.
GNOCCHI Z KOZIM SEREM [ VEG ]                                                                           29 zł.
Gnocchi z kozim serem i truflami, szałwia, pomidory cherry, szpinak, sos maślany, parmezan.
GNOCCHI Z KACZKĄ I PRAWDZIWKAMI                                                                  32 zł.
Kluseczki ziemniaczane, kaczka, borowiki, sos tymiankowo-śmietanowy.
RISOTTO ZE SZPARAGAMI [ VEG ]                                                                           31 zł.
Kremowe risotto na białym winie ze szparagami, konfitowaną marchewką w soku pomarańczowym i świeżymi ziołami.
RISOTTO Z KREWETKAMI I MAŁŻAMI                                                                      38 zł.
Kremowe risotto na białym winie z krewetkami, małżami, salami spianata piccante,
natka pietruszki.
BLACK TAGLIOLINI Z KREWETKAMI                                                                        35 zł.
Czarny makaron barwiony atramentem z kałamarnicy, krewetki, czosnek,
papryczka piri -piri, sos ziołowo-maślany.
TAGLIATELLE ZE SZPARAGAMI I CHORIZO                                                            31 zł.
Makaron tagliatelle z sokiem z pieczonego buraka, szparagami, kiełbasą chorizo,
oliwkami z aromatycznym sosem tymiankowym
DESERY
BEZA                                                                                                                             21 zł.
Beza z waniliowo-kawowym kremem z sera mascarpone,
sosem z marakui, owocami sezonowymi
CREME BRULEE                                                                                                          17 zł.
Delikatny krem waniliowo – jajeczny, warstwa karmelu.
FONDANT CZEKOLADOWY                                                                                       17 zł.
Gorące ciastko czekoladowe z lodami waniliowymi, sos malinowy, owoce sezonowe
TIRAMISU                                                                                                                    17 zł